Our mission

Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici are ca activități principale organizarea festivalurilor ART200 și Super.
Festivalul Super include atât evenimentul propriu zis, care are loc în iunie, în fiecare an, cât și evenimente conexe pe parcursul anului: ateliere, masterclass-uri, concerte, expoziții, spectacole de teatru, proiecții de film și discuții cu tinerii pasionați de film în 18 orașe din țară (prin programul Super-ambasadori), lecturi de poezie. Festivalul Super a crescut de la o singură proiecție în 2013, cu un public de 100 de persoane, la un eveniment de amploare națională în 2020, cu 2000 de spectatori la proiecții în 16 orașe din țară, 2000 de participanți la evenimentele conexe, peste 200 de înscrieri la ateliere și programe educaționale. Festivalul este unic în România prin abordarea sa interdisciplinară, prin comunitatea de adolescenți pe care a format-o în jurul său, prin abordarea non-formală și prin faptul că reușește, an de an, să creeze un spațiu deschis și sigur pentru ca adolescenții să se exprime și să învețe despre artă și cultură.
Asociația contribuie și la organizarea festivalului de film queer ART200, care își propune să încurajeze arta și cultura queer în România și să ofere un spațiu de creație intersecțional artiștilor queer. În 2020 ART200 s-a aflat la prima ediție și a inclus un atelier de film queer, "Queer the Pitch" (prin care a finanțat două idei de film cu tematică LGBTQ+), proiecții de film queer online, în calupuri tematice, dar și un atelier de poezie care s-a încheiat cu o lectură de poezie a participanților.

[ Show more ]

Projects

Status Fundraising

Scopul proiectului este încurajarea producției de artă și educației cultural-artistice în rândul adolescenților prin crearea unor spații culturale și educaționale non-formale, multidisciplinare și colaborative dedicate liceenilor.

Raised:

6,635 RON

Supporters:

1

Donations:

49

Fundraising events

31 Dec 2020

Mos Craciun Galantom ~ 2020

Benefiting:: Festivalul Super: ediția a 9-a

Galantom iți propune să fii tu Moș Craciun pentru cei la care Moșul nu ajunge, sau cei care au nevoie de ajutor.

6,635 RON

Raised:

1

Supporters:
49 Donations

Fundraising pages

Donează către Super

Am început „Super” printr-o singură proiecție când aveam 16 ani, împreună cu un grup de 4 regizori adolescenți. Treptat, acea singură proi

20,000 RON Target
6,635 RON Raised
49 Donations
33.175% Complete