Festivalul Super: ediția a 9-a

Festivalul Super de artă făcută de adolescenți este singurul festival de artă dedicat exclusiv adolescenților și organizat de o echipă tânără, aflat la a 9-a ediție. Proiectul își propune să încurajeze exprimarea artistică și colaborările multidisciplinare și în domeniul artei în rândul adolescenților. Festivalul Super este un proiect multidisciplinar, aducând în același context adolescenți spectatori și creatori din toate zonele artei. Continuând procesul de extindere de la o ediție la alta, prin ediția a noua proiectul adresează nevoi legate de lipsa de oportunități și spații de creație pentru adolescenți, cât și lipsa educației artistice și culturale în licee.


În mod specific, proiectul va începe prin desfășurarea a cinci ateliere în lunile aprilie-mai: un atelier de poezie, un atelier de jurnalism narativ (organizat în premieră la Super), un atelier de fotografie, un atelier de film, un atelier de critică de film și curatoriere. Aceste arii tematice lipsesc de multe ori din programa de liceu. Produsele atelierelor (filme, fotografii, poeme, o revistă cu articole de jurnalism narativ) vor fi prezentate în cadrul festivalului Super, ediția a 9-a, desfășurat în luna iunie. Evenimentul va dura 7 zile, iar programul va cuprinde proiecții de film, o expoziție de artă făcută de adolescenți, un concert, un spectacol de teatru performativ, o proiecție de videopoeme, o lectură de poezie. Astfel, dintr-un festival de film, așa cum a pornit inițial, Super continuă să se dezvolte într-o platformă interdisciplinară, care încurajează colaborarea și dialogul între diverse domenii artistice și culturale.

Anual, bugetul Super ajunge la aproximativ 120.000 RON, de la finanțatori, sponsori, dar și din donații. Cea mai mare parte din munca echipei este voluntară, iar costurile noastre includ cazare și transport pentru participanții din afara Bucureștiului (pentru că vrem ca Super să fie cât mai accesibil), închieri de spații pentru evenimente, costuri de promovare, imprimarea materialelor promoționale și ale antologiei de poezie, albumului foto și antologia de scriere creativă făcută de adolescenți, dar și costuri cu remunerațiile trainerilor și colaboratorilor. Printr-o donație pentru Super, ne ajuți să ajungem la cât mai mulți adolescenți din țară și să facem festivalul gratuit și accesibil tuturor.  

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

20

Suma:

3,750 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2020

Mos Craciun Galantom ~ 2020

In beneficiul: Festivalul Super: ediția a 9-a

Galantom iți propune să fii tu Moș Craciun pentru cei la care Moșul nu ajunge, sau cei care au nevoie de ajutor.

3,750 RON

Suma:

1

Galantomi:
20 Donatii

Pagini fundraising

Donează de Crăciun către Super

Am început „Super” printr-o singură proiecție când aveam 16 ani, împreună cu un grup de 4 regizori adolescenți. Treptat, acea singură proi

20,000 RON Target
3,750 RON Suma
20 Donatii
18.75% Complete